Saturday, 21 August 2010

Tips Blogger | Cara Mengatasi Kotak Komentar Yang Error Di Blogspot

K

emarin ketika saya berkunjung ke Blog salah satu teman saya, saya tertarik pada salah satu artikel nya, nah setelah selesai baca keseluruhan isi artikel, tiba saatnya saya mau meninggalkan komentar di situ. Pertamanya sih aman-aman saja pada kotak komentarnya, kemudian saya tulis semua uneg-uneg saya di kotak komentar, ya tentunya yang sesuai dengan yang saya baca tadinya , dan seterusnya saya klik pada tombol Poskan Komentar. Sreeeeet halaman Blog nya loading, lalu pada kotak komentar word verificationnya hanya muncul sebagian saja. Nah di sinilah persoalannya, word verification ini hanya muncul sebagian tanpa kolom Poskan komentar. Pada Blog yang model ginilah biasanya visitor mengurungkan niatnya untuk berkomentar. Tapi untung saya punya jurus ampuh untuk berkomentar di Blog model beginian dan saya berhasil melampiaskan uneg-uneg ( berkomentar ) di situ.




Nah buat sobat pemilik Blog Blogspot, terutama yang masih Newbie ( saya juga masih Newbie ), dianjurkan untuk mencoba memberikan komentar sendiri pada Blog nya, siapa tahu Blog kalian jenis Blog yang Kotak Komentarnya Error. Kasihan kan visitor yang lagi demen-demen nya mau komentar tahunya tidak bisa, akhirnya mereka pun kecewa . Namun bagi sobat yang sudah terlanjur mendapatkan Kotak Komentar Blog nya Error, jangan frustrasi dulu. Ikuti beberapa tips di bawah ini, dijamin Kotak Komentar Blogmu tidak akan Error lagi.

Ini dia Triknya...Silahkan dibaca dengan seksama:

1). Tekan tombol Tab pada Keyboard

Bagi Visitor Blog, untuk mengatasi jika word verifikasi hanya muncul sebagian saja di dalam Kotak komentar, kamu tinggal tekan aja tombol Tab pada keyboard beberapa kali sampai bagian bawah kotak komentar muncul seluruhnya.

2). Tampilkan Fungsi Scroll Pada Kotak Komentar :

Nah untuk pemilik Blog alangkah baiknya jika kamu menampilkan Fungsi Scroll Pada Kotak Komentar, begini caranya :

(a) Login ke Blogger dengan akun kamu
(b) Klik Rancangan ==> Edit HTML
(c) Beri tanda Contreng pada Expand Widget Templates
(d) Cari kode seperti dibawah ini : ( Gunakan Fitur Search untuk memudahkan pencarian , tekan CTL + F3 , lalu copy kode yang akan dicari dan pastekan di kolom yg disediakan )

<a expr:href='data:post.commentFormIframeSrc' id='comment-editor-src'/>
<iframe allowtransparency='true' class='blogger-iframe-colorize' frameborder='0' height='275' id='comment-editor' scrolling='no' src='' width='100%'/>
<data:post.iframeColorizer/>
</div>



(e) Ganti tulisan Biru ( no ) dengan ( yes ) atau ( auto ), sehingga menjadi seperti ini:

<a expr:href='data:post.commentFormIframeSrc' id='comment-editor-src'/>
<iframe allowtransparency='true' class='blogger-iframe-colorize' frameborder='0' height='275' id='comment-editor' scrolling='yes' src='' width='100%'/>
<data:post.iframeColorizer/>
</div>



(f) Jika sudah jangan lupa Save Template dan lihat hasilnya.


Artikel Terkait:



Languages : English French German Spain Italian Dutch Russian Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


41 komentar:

Wayan Armana said...

ayo silakan komennya..........!

softwarebali said...

mantap...

havy-nezz said...

ada award buat shobat. silahkan di ambil yach.. salam persahabatan

Free Spam Blocker said...

One of my friends on yahoo, while chatting with me sent the link of your site and I must say to you! Great work! I liked your blog too much.

hadi said...

:)) Nice blog

nita said...

makasih ya pren, dah kunjung balik ke blogQ, maaf baru bisa online hari ini jd br bs bls komentar. sukses ya , blognya sangat informatif lho...

Home Depot Coupons said...

Your blog inspire me every time I visit your site. I always try to search and interesting material in google search for my site, but in vain.

Other Sites Like Youtube said...

Well now days it is not easy to copy content from any other site for yourself, in your site I have seen many posts created by you, whereas I cannot find them anywhere else. So, your working is appreciable.

Search Craigslist said...

That was eye-catching! Thanks for the point elucidation! I even did an evaluation on my website! Why am I using shriek script all over the site?

Home Security Systems said...

Your site template is very good and it is good maintained by you, I cannot make my blog good with its look, the problem is with the theme, I am looking for a cool theme but for free.

XxX=Bugiezt=XxX said...

tolong kk
tempat komentar gw hilang
orang orang gk bisa koment kalau begini
tolong kk plisssssssss

Wayan Armana said...

@XxX=Bugiezt=XxX

Benar Gan..aku ndak bisa komen di Blog Agan! sepertinya template blog nya bermasalah tuh! install ulang adja template nya!

Malta yacht charters said...

I treachery say I completely be in consensus a props a few points, but you completely have an exclusive outlook. Anyhow, I like the statement used in these outlines.

Pantoprazole said...

Nice post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Very useful information specifically the last part Smile I care for such information much. I was looking for this particular information for a very long time. Thank you and best of luck.

Cheap Vacation Packages said...

I can't say I completely agree a props a few points, but you absolutely have a unique outlook. Anyhow, I like the word used in these lines…

Question Answer said...

I get translate whole article in google translator and i have come to know about the actual points of this article, to increase traffic on a site i must say it is very helpful, thanks.......

Work At Home Resources said...

Pleasant to know the truth sanctioned basic component that takes place. Thanks conveying specifics I enjoyed your postings.

Other Sites Like Youtube said...

We appreciate you formulating a decent article, since i happened for your website and concentrate numerous posts. Is exceedingly good look of crafting?

Wal Mart Coupons said...

Many thanks for formulating a really good article, since i have happened with your web while keeping focused numerous posts. Is incredibly good look of crafting

Search Craigslist said...

Appreciate formulating a good article, since i happened on the web and concentrate numerous posts. Is incredibly good look of crafting

botiquin para coche said...

Your blog post rocks! Good job. Internet marketers really liked perusing the goods, it again isn't like the other entire one things which actually affects to read simple things through.

personality disorder said...

Reasonably awesome posting. It's comfortable and convenient install. Appreciate your sharing enjoying all of these businesses good sentences

compare store prices said...

I came across your site and browse some write-up. Nice types of posting i will have are given at the website again surface then again obviously

scentsy consultant said...

Appreciate your formulating a really decent article, my family and i happened on your web page and also several written piece. Is exceedingly good type publishing?

termometros digitales said...

I noticed your internet site and browse some write-up. Nice varieties of posting i can have have along the website again surface preference for you . obviously.

Guantes de latex said...

I located your web blog and look at some write-up. Nice kinds posting i most certainly will have get for the website again surface it's not necessary to obviously.

Translate Website said...

Your web site post rocks! Good job. Affiliate marketers really liked perusing the merchandise; it again isn't including the other entire one thing which actually affects to read the paper simple things through

Globalization said...

I stumbled upon your website and study some write-up. Nice sorts of posting I’m able to have at a website again surface alternatively obviously.

Travel PR said...

Hello there friend, I have to assert kudos when it comes to blogging an incredibly quality post, basically can certainly help others in many options

material medico sanitario said...

You have to do good work buddy. I'm looking good blog/site for post my comment. Now I got it. I'm very happy to your blog/site.

termometros digitales said...

Pretty good post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed reading your blog posts

jeringuillas said...

Not bad post. I just discovered your blog site and wished to state that I've got in fact really enjoyed browsing your blog post posts.

scentsy consultant said...

Gorgeous fantastic distribute. It will always be agreeable plus helpful submit. Many thanks for providing a lot of these ideal hunt ideas

Dede Yahya said...

Kak, kalau punya saya lain malah keitika post komentar akhirnya postingan-nya gak ada sama sekalai..saya bingung
akhirnya saya memustuskan refresh template ke yang lama..
Makasih infonya gan

angdidi said...

makasih infonya ya....

Make Money said...

mantabnich makasih kang tutorialnya

galer vodgals said...

mas wayan, ini masalah saya ni, tolong saya donk, ko saya ga bisa menemukan apa yang di katakan di atas? tolong pencerahannya,, ada seorang blogger bilang, katanya post komen saya error,,tolong di cek gan

Anonymous said...

This is great! I've been wanting to do these. I like this blog a lot. Thanks you.
Check this out: Medisoft
Most widely used medical software

physician billing company said...

This is not the first of your posts I've read, and you never cease to amaze me. Thank you, and I look forward to reading more.

Anonymous said...

Produk dijamin asli
DINA SHOP : Barang yang Kami Tawarkan Semuanya Barang Asli Original Garansi Resmi Distributor dan Garansi TAM .
Semua Produk Kami Baru dan Msh Tersegel dLm BOX_nya.
BERMINAT HUB-SMS:0896-9198-6257 ATAU KLIK WEBSET RESMI KAMI DI http://dina-shop7.blogspot.com
BlackBerry>Samsung>Nokia>Apple>Acer>Dell>Nikon>DLL

SAMSUNG
Asli Buatan Korea.
HARGA PROMO

Samsung Galaxy Note II N7100 Rp 2.499.000.
Samsung Galaxy Chat B5330 Rp 1.220.000.
Samsung GT-E1205M Rp 145.000.
Samsung Galaxy Ace Duos S6802 Rp 1.525.000.
Samsung I8530 Galaxy Beam Rp 4.825.000.
Samsung Galaxy Ace 2 I8160 Rp 2.250.000.
Samsung I9300 Galaxy S III Rp 2.800.000.
Samsung I9070 Galaxy S Advance Rp 2.850.000.
Samsung Galaxy mini 2 S6500 Rp 1.400.000.
Samsung E1390 Rp 200.000.
Samsung Galaxy Ace Plus S7500 Rp 1.850.000.
Samsung S 5300 Galaxy Pocket Rp 850.000.
Samsung Galaxy Y Duos S6102 Rp 1.150.000.
Samsung C3312 Deluxe Duos Rp 500.000.
Samsung C3520 Rp 425.000.
Samsung E1232B Rp 200.000.
Samsung i9250 Galaxy Nexus Rp 2.250.000.
Samsung C3350 X Cover II Rp 750.000.
Samsung S5610 Rp 725.000.
Samsung C3330 Champ 2 Rp 525.000.
Samsung I8150 Galaxy W Rp 1.950.000.
Samsung GT-N7000 Galaxy Note Rp 1,700.000.
Samsung E1195 Rp 225.000.
Samsung Galaxy Y S5360 Rp 875.000.
Samsung i509 Galaxy Y CDMA Rp 875.000.
Samsung W139 Rp 350.000.
Samsung E2232 Rp 350.000.
Samsung I9100 Galaxy S II Rp 2.250.000.
Samsung C3322 Rp 400.000.
Samsung E1182 Rp 175.000.
Samsung E2152 Rp 425.000.
Samsung E2652 Champ Duos Rp 615.000.
Samsung S3850L Corby II Rp 550.000.
Samsung B7510 Galaxy Pro Rp 1.550.000.
Samsung Ch@t 322 Wi-Fi Rp 500.000.
Samsung GT-E1055T Rp 175.000.
Samsung GT-E3210 Rp 495.000.
Samsung I9003 Galaxy SL 4 GB Rp 1.850.000.
Samsung Nexus S i9023 Rp 1.350.000.
Samsung I9003 Galaxy SL 16 GB Rp 3.000.000.
Samsung Gio S5660 Rp 1.450.000.
Samsung Galaxy FIT S5670 Rp 1.200.000.
Samsung Samsung F480 - Rp 550.000.
Samsung Galaxy Mini S5570 Rp 900.000.
Samsung B6520 Omnia PRO 5 Rp 725.000.
Samsung S5253 Wave525 Rp 900.000.
Samsung i8510 innov8 Rp 875.000.
Samsung S5830 Galaxy ACE Rp 1.750.000.
Samsung S5333 Wave533 Rp 900.000.
Samsung C3510 Genoa - Rp 550.000.
Samsung i900 Omnia - Rp 1.100.000.
Samsung S5753 Wave575 Rp 1.000.000.
Samsung I5503 Galaxy 5 Rp 825.000.
Samsung i5510 Galaxy 551 Rp 1.250.000.
Samsung S8530 Wave II Rp 1.750.000.
Samsung C3303 Champ Rp 175.000.
Samsung I9000 Galaxy S Rp 1.650.000.

banjarnegara said...

Kalau untuk mengatur jumlah kotak komentar yang tampil bagaimana ....

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment